Over Theo

En nu?
Meteen een afspraak
met mij maken voor
een kennismakingsgesprek.

Wie van koers durft te veranderen,
vindt nieuwe routes

FERMvitaal is opgericht door Theo Brouwer.

Leefstijlmentor met een passie voor (duur)sport en expert op het gebied van vitaliteitsverbetering.

Ameland

Opgegroeid op het prachtige Waddeneiland Ameland was ik als jongetje altijd buiten aan het sporten, spelen en ravotten. Een fijne tijd waarin ik veel vrijheid heb mogen ervaren.

Vaste land

Aansluitend op mijn HBO-studie Bedrijfskunde ben ik me, na wat omzwervingen elders op de wereld, gaan settelen op het vasteland van Friesland. Na 20 jaar voornamelijk in de food sector te hebben gewerkt, ben ik mijn eigen koers gaan varen.

Ongeluk en overlijden

Twee indrukwekkende gebeurtenissen in mijn jonge leven confronteerden mij met het feit dat het leven eindig is. Eerst stierf mijn vader plotseling op 53-jarige leeftijd. Acht jaar later kregen mijn vrouw en ik een zwaar auto-ongeluk. We werden van de weg gereden door iemand die onder invloed van drank en drugs was.

Levensvragen

Wat wil je bereiken in je korte tijd op deze aarde? En heel concreet: hoe doe je dat zo fit en vitaal als mogelijk? Dit waren vraagstukken die mij al langer bezighielden. Om antwoorden op deze vragen te krijgen, heb ik verschillende studies gedaan: sportmassage, NLP en OERsterk. Ik volgde workshops, bezocht lezingen en las boeken van (gezondheids)professionals. Dit alles verschafte mij de nodige inzichten.

FERMvitaal

Bij je geboorte krijg je geen handleiding mee over wat gezond leven inhoudt en hoe je gelukkig kunt worden. Onbewust word je aangestuurd door verschillende evolutionaire drijfveren. Zo hebben we als mens van nature een voorkeur voor zoet, zout, zitten en prikkels. Met als resultaat dat we zwaarder, zieker en vermoeider zijn dan ooit tevoren. Onze genen snappen niets meer van onze huidige omgeving. Een belangrijke oorzaak hiervan is onze leefstijl. Hoe keren we het tij? Bewustwording. Dat is dé sleutel naar (gedrags)verandering.

Mijn missie

Door je te inspireren en informeren wil ik een positieve bijdrage leveren aan jouw reis naar een fit, vitaal en (veer)krachtig leven. We doen het samen!

Gecertificeerd
OERsterk coach

1-op-1

Coaching

12 weken

Programma

Persoonlijk

Leefstijlplan

Programma's

Gezondheid is je grootste kapitaal. We nemen het voor lief en komen pas in actie als we onze vitaliteit (deels) zijn verloren. Ontrouw zijn aan jezelf en geen uiting geven aan jouw unieke kwaliteiten en talenten is daarnaast één van de grootste energielekken.